Peter Blangé directeur Rotterdam Topsport

Peter Blangé

Peter zal vanaf 1 september aanstaande aan de slag gaan als de nieuwe directeur-bestuurder van stichting Rotterdam Topsport.

(afkomstig uit persbericht)

Na een succesvolle carrière als professioneel volleyballer met als hoogtepunt een Olympische gouden plak op de OS van Atlanta, heeft hij een kleine 20 jaar ervaring opgedaan in leidinggevende functies onder andere bij de Nevobo als bondscoach, bij ORTEC als commercieel directeur van de sportafdeling, als manager van het Innosport Lab Papendal en als prestatie-innovatie manager bij de KNVB. Buiten deze functies heeft hij diverse bestuurlijke en representatieve posities bekleed, zoals het voorzitterschap van de atletencommissie van het NOC*NSF en toernooidirecteur bij het EK volleybal vrouwen 2015 in Rotterdam.

“De functie van directeur-bestuurder van Rotterdam Topsport is enorm veelzijdig en biedt mij de kans een inspirerend boegbeeld en verbinder te mogen zijn tussen de sport, de stad Rotterdam en de regio. Gezien mijn sportachtergrond en positieve ervaringen in verschillende samenwerkingsverbanden met Rotterdam Topsport en haar betrokken medewerkers heb ik enorm veel zin om samen met hen, onze sponsoren en partners de positie van de topsport in deze prachtige stad verder uit te bouwen en het maatschappelijke belang van topsport verder te ontwikkelen.”