Carl Verheijen in voetsporen van vader Eddy

Carl Verheijen is benoemd tot Chef de Mission van de Nederlandse ploeg voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Hij treedt daarbij in de voetsporen van zijn vader Eddy, die deze functie in 2006 in Turijn bekleedde. Bij die Winterspelen behaalde Carl als schaatser twee bronzen medaille en dat vervulde zijn vader destijds met trots.
Carl is nu ook trots op zijn aanstelling als Chef de Mission. “Zo voelt het echt”, zegt hij in het officiële persbericht van NOC*NSF. “Die trots komt vooral uit het vertrouwen dat ik krijg om dit te gaan doen. Het wordt onze uitdaging om de sporters van TeamNL zo goed mogelijk te faciliteren in het bereiken van hun doelen.” Volgens NOC*NSF-technisch directeur Maurits Hendriks was de keuze voor Verheijen logisch vanwege zijn succesvolle loopbaan als sporter en zijn ervaringen tijdens zijn huidige carrière op maatschappelijk vlak.
De 44-jarige Carl was eerder in 2012 en 2016 chef van de ploeg voor de Jeugd Olympische Spelen. Hij behoort tot ‘een klasje’ van zes oud-sporters die door NOC*NSF worden ingezet om Nederlandse afvaardigingen bij grote evenementen aan te voeren. Daartoe behoren ook drie andere 144-leden, Minke Booij, Marianne Timmer en Esther Vergeer.