Hans Ernst (1947-2019) overleden

Hans Ernst (1947-2019) overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat De144-lid Hans Ernst op donderdag 20 juni is overleden. Hij werd 72 jaar. Hans was al geruime tijd ernstig ziek. ‘Voor Hans Ernst is de finishvlag definitief gevallen’, meldden directie en medewerkers van Circuit Zandvoort in een verklaring.
Hans was ruim dertig jaar directeur en eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen. Bij zijn pensionering in 2016 deed hij ‘Zandvoort’ van de hand. Voordat hij directeur werd, reed Hans vaak zelf op het circuit. Dat deed hij voornamelijk bij wedstrijden voor toerwagens. Eind 2013 werd een bocht naar Hans Ernst vernoemd, die volgend jaar door Max Verstappen en zijn Formule 1-collega’s zal worden genomen. Zoals bekend wordt er na 35 jaar weer een Grand Prix in Zandvoort verreden.
Tijdens zijn periode als directeur verzorgde Hans op het circuit twee keer een ontvangst voor ons sportgenootschap, de laatste keer in 2013. De aanwezige De144-leden mochten onder meer met hun eigen auto een rondje maken, wel met zeer gepaste snelheid achter de safetycar.